2n ESO

Durant el mes de febrer, els alumnes de 2n d’ESO han estat preparant el projecte de “Dóna’m sang” amb la col·laboració del Banc de Sang i altres entitats. Primerament, l’Anna, coordinadora del Banc de Sang, els va venir a exposar tot aquest nou projecte que durien a terme. Al cap d’uns dies, van escollir el logo de la donació i l’eslògan. S’hi van passar dues o tres classes perquè aquests havien de cridar l’atenció ja que el seu objectiu era que vinguessin més de 100 persones. Després, el professor encarregat de dur a terme aquest projecte amb ells, el Sergi Capdevila, va assignar un càrrec a cada alumne. Per escampar la informació, van decidir fer unes presentacions a cada classe de tota la seva escola. Tots aquests dies van estar treballant de valent repartint cartells i flyers a diferents entitats de Sant Feliu. També van demanar a les botigues que tenien dolços a col·laborar el dia de la donació.

Per fi, va arribar el gran dia, l’anomenat 22 de febrer. Tots els alumnes eren allà a punt de començar les seves tasques: reporters, qüestionaris, guarderia, refrigeri… Alguns d’ells van estar presents des de les 4 de la tarda fins les 9 del vespre, treballant sense parar. Al acabar, es va fer un recompte i hi van anar 129 persones! 8 persones van intentar donar sang però, per diferents qüestions, no van poder. Al cap i a la fi, ho van intentar… Si en fem un resum, va ser un projecte benèfic i va tenir molt èxit!

Departament de redacció: alumnes de 2n d’ESO

 

AUTORETRAT AMB COLLAGE

A 2n d’ESO hem treballat l’autoretrat com a forma d’expressió plàstica. Per a la seva realització hem utilitzat la tècnica de collage. Ens hem fixat en la personalitat de cada un de nosaltres , les característiques personals que ens fan diferents i únics.

Autoretart collage

 


 

 

D’UN PROJECTE A UNA MARATÓ

Més de 120 donants al Centre Cívic de Sant Feliu de Codines

El dimarts dia 24 de febrer a les nou del matí, els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Fedac Sant Feliu, rebien felicitacions per l’èxit aconseguit el dia abans. Tot plegat, el resultat d’un projecte APS iniciat el 8 de gener del 2015 quan van fer una primera trobada amb una tècnica del Banc de Sang i Teixits, la senyora Anna Albert López. En aquesta sessió, van aprendre què era la sang, quins eren els seus components i les principals informacions bàsiques sobre com fer una bona publicitat (tríptics, cartells, banners, pancartes, anuncis, etc., que més tard es van dur a terme). Una segona xerrada la va fer la representant de donants de sang de Sant Feliu de Codines, la senyora Teresa Mendoza i el representant de donants de sang del Vallès Oriental. Amb aquesta base, els alumnes van poder començar a treballar.

La primera activitat va ser presentar el seu projecte a tots els cursos de l’escola, donant informació i convencent als més petits que els pares i familiars anessin a donar sang. Una altra activitat, va ser elaborar un imagotip a l’assignatura de Visual i Plàstica. Seguidament, van gravar 3 falques publicitàries: en català, castellà i anglès, un anunci que més tard es va enviar a la ràdio Ona Codinenca, es va penjar al YouTube i a la web de l’escola. Després, es va enviar un e-mail a totes les famílies del col•legi demanant que els ajudessin a col•laborar donant sang i a alguns dels comerços del poble perquè els facilitessin menjar per als donants i als mateixos alumnes. Per acabar, es van maquetar un conjunt de cent llibretes i cent llapis.

Finalment, va arribar el gran dia: el 23 de febrer. Van preparar amb molta il•lusió el dia de la donació. El Centre Cívic de Sant Feliu de Codines va obrir les seves portes de 16:00 a 21:00. Van anar-hi 123 persones de les quals 107 van poder donar, 16 ho van intentar i 27 van donar sang per primera vegada. Els alumnes donen gràcies a tots aquests donants i a totes les persones i entitats que els han ajudat en aquest projecte, ja que, gràcies a ells més de 321 pacients se’n podran beneficiar.

SANG

 


 

UN NOU ESPAI “SILENCE CORNER”

Els alumnes de 2n d’ESO han dut a terme el projecte de la creació d’un nou espai a l’edifici de secundària anomenat el racó del silenci “silence corner”. En aquest espai qualsevol persona de l’escola podrá entrar-hi per reflexionar, pregar, pensar, descansar,…

En el projecte els alumnes han pensat el disseny, han buscat el material, han pintat l’espai i l’han ambientat.
capellaIMG_1309

IMG_1313IMG-20150226-WA0008IMG-20150227-WA0004IMG-20150227-WA0000

IMG_1314

 

 


 

RACÓ D’ART-LA LÍNIA

A 2n d’ESO hem experimentat amb els tipus de línies: línies geomètriques i línies fetes a mà alçada. A partir d’un insecte real hem interpretat l’interior a través de la línia i la seva expressivitat. Hem vist la diferència de línies, unes més càlides i personals, altres fredes, geomètriques i impersonals. Sempre utilitzant el negre sobre fons blanc, màxim contrast de forma i color.

IMG_3999IMG_4001IMG_4002IMG_4003IMG_4004IMG_4006

 


 

RACÓ D’ART-TEXTURES

A 2n d’ESO hem experimentat amb els tipus de línies: línies geomètriques i línies fetes a mà alçada. A partir d’un insecte real hem interpretat l’interior a través de la línia i la seva expressivitat. Hem vist la diferència de línies, unes més càlides i personals, altres fredes, geomètriques i impersonals. Sempre utilitzant el negre sobre fons blanc, màxim contrast de forma i color.

IMG_3999IMG_4001IMG_4002IMG_4003IMG_4004IMG_4006

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: