D’UN PROJECTE A UNA MARATÓ

Més de 120 donants al Centre Cívic de Sant Feliu de Codines

El dimarts dia 24 de febrer a les nou del matí, els alumnes de 2n d’ESO de l’escola Fedac Sant Feliu, rebien felicitacions per l’èxit aconseguit el dia abans. Tot plegat, el resultat d’un projecte APS iniciat el 8 de gener del 2015 quan van fer una primera trobada amb una tècnica del Banc de Sang i Teixits, la senyora Anna Albert López. En aquesta sessió, van aprendre què era la sang, quins eren els seus components i les principals informacions bàsiques sobre com fer una bona publicitat (tríptics, cartells, banners, pancartes, anuncis, etc., que més tard es van dur a terme). Una segona xerrada la va fer la representant de donants de sang de Sant Feliu de Codines, la senyora Teresa Mendoza i el representant de donants de sang del Vallès Oriental. Amb aquesta base, els alumnes van poder començar a treballar.

La primera activitat va ser presentar el seu projecte a tots els cursos de l’escola, donant informació i convencent als més petits que els pares i familiars anessin a donar sang. Una altra activitat, va ser elaborar un imagotip a l’assignatura de Visual i Plàstica. Seguidament, van gravar 3 falques publicitàries: en català, castellà i anglès, un anunci que més tard es va enviar a la ràdio Ona Codinenca, es va penjar al YouTube i a la web de l’escola. Després, es va enviar un e-mail a totes les famílies del col•legi demanant que els ajudessin a col•laborar donant sang i a alguns dels comerços del poble perquè els facilitessin menjar per als donants i als mateixos alumnes. Per acabar, es van maquetar un conjunt de cent llibretes i cent llapis.

Finalment, va arribar el gran dia: el 23 de febrer. Van preparar amb molta il•lusió el dia de la donació. El Centre Cívic de Sant Feliu de Codines va obrir les seves portes de 16:00 a 21:00. Van anar-hi 123 persones de les quals 107 van poder donar, 16 ho van intentar i 27 van donar sang per primera vegada. Els alumnes donen gràcies a tots aquests donants i a totes les persones i entitats que els han ajudat en aquest projecte, ja que, gràcies a ells més de 321 pacients se’n podran beneficiar.

SANG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: